reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Łęczna
18.2°C
wschód słońca: 04:30
zachód słońca: 20:38
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Łęcznej

kiedy
2025-12-07 16:00
miejsce
Hala Zespołu Szkół nr 2, Łęczna,...
wstęp biletowany
kiedy
2026-01-17 18:00
miejsce
Gminny Ośrodek Kultury w...
wstęp biletowany